O projektu Za zdravje mladih

 

 

Projekt Za zdravje mladih je bil ustanovljen, da bi v Republiki Sloveniji predvsem pri mladostnikih izboljšali ozaveščenost o zdravem načinu življenja in pomagali pri izboljšanju življenjskega sloga. Ideja projekta je spremeniti miselnost prebivalstva in s tem izboljšati zdravstvene razmere v celotni družbi, to pa bi dosegli z dvema miselnima preskokoma. Uzavestiti bi morali dejstvo, da zdravje še zdaleč ni le odsotnost bolezni, temveč povezava večih, enako pomembnih dejavnikov, nekakšno ravnotežje, ki je za vsako osebo malo drugačno. Premisliti pa bi morali tudi o tem, da za zdravje ni odgovoren le zdravstveni sektor, vendar lahko za svojo dobrobit največ storimo sami.

V sklopu projekta se bo usposobilo 176 strokovnih mladinskih delavcev in sestavilo več programov promocije zdravja za  več kot 2500 otrok in mladih.

 

 

Projekt Se me še lahko rešiš?

 

V boju proti nekemičnim zasvojenostim se nas je združilo 8 tabornikov iz taborniškega rodu XI. SNOUB Miloša Zidanška iz Maribora. Del skupine se je v novembru in januarju udeležil izobraževanja za promotorje zdravja v sklopu projekta Za zdravje mladih v Portorožu. Po vrnitvi na Štajersko smo se povezali še s preostalim delom skupine in si izbrali temo, ki nas je najbolj zanimala. Odločili smo se za nekemične zasvojenosti. Privlačile so nas, ker smo ugotovili, da so zasvojenosti te vrste med mladimi zelo pogoste in se jih marsikdo sploh ne zaveda. Med njimi so tudi povsem vsakdanje dejavnosti, na primer pretirana vadba, telefoniranje in stalna potreba po dostopanju informacij z interneta.  Najprej smo začeli podatke in znanja o nekemičnih zasvojenostih sami zbirati, nato pa smo si začrtali svoje znanje prenesti na osnovnošolce zadnje triade. To skupino mladostnikov smo izbrali, ker smo prepričani, da lahko z ozaveščanjem pri tej starostni skupini največ spremenimo in dosežemo. Želja in cilj: "K mladim pripeljati vedenje o nekemičnih zasvojenostih in nekatere zasvojenosti preprečiti še pred njihovim začetkom."

 

 

 

 

Vodja programske skupine: Anej Golčar (anej.golcar@osvobodi-se.si)

Promotoriji zdravja: Vitja Divčić, Bor Logar Dražumerič in Anej Golčar

 

Ostala programska skupina: Dolores Duh, Brina Kos, Filip Borovšak, Mitja Brglez in Pia Lavuger

 

Spletna stran projekta Za zdravje mladih: www.zdravjemladih.si

FB stran projekta Za zdravje mladih: www.facebook.com/zdravje.mladih/

 

Naša FB stran: www.facebook.com/ZZMOsvobodiSe/

 

Kontakt:

O programski skupini "OSVOBODI SE!"

in projektu na temo nekemičnih zasvojenosti

"SE ME ŠE LAHKO REŠIŠ?"

O NAS

PIŠI NAM

OB PODPORI

V boju proti nekemičnim zasvojenostim se nas je združilo 8 tabornikov iz taborniškega rodu XI. SNOUB Miloša Zidanška iz Maribora. Del skupine se je v novembru in januarju udeležil izobraževanja za promotorje zdravja v sklopu projekta Za zdravje mladih v Portorožu. VEČ>

TABORNIŠKEGA RODU XI. SNOUB MILOŠA ZIDANŠKA MARIBOR

 

OŠ LOVRENC NA POHORJU

OŠ BOJANA ILICHA MARIBOR

 

PROJEKTA ZA ZDRAVJE MLADIH

Se me še lahko rešiš | 2016 Spletna stran: Anej Golčar, Grafika: Flaticon.com

Submitting Form...

The server encountered an error.

 

www.000webhost.com